علیرضا ملکیان – خبرگزاری مولیکس | اخبار ایران و جهان
- استان: تهران
- حوزه انتخابیه: تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر
- شعار: نوبت صداهای بی صدا
پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مولیکس با عنوان «با مولیکس انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای داوطلبان نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.
علیرضا ملکیان یکی از داوطلبین نمایندگی دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، پردیس و اسلامشهر است، که در زیر رزومه کوتاهی از وی و پاسخ هایش به سوالات مولیکس در دو بخش کشوری و استانی را می خوانید:
* مهم ترین آسیب کارکردی مجلس شورای اسلامی از نگاه شما چیست؟
توجه نکردن به مطالبات و خواسته های واقعی مردم مهمترین نقصان مجلس است. مشکل امروز مردم وضعیت اقتصادی، گرانی، تنگناهای معیشتی، آسیب های اجتماعی و موضوعاتی از این قبیل است، که عملکرد مجلس یازدهم و مجالس ادوار گذشته بیانگر آن است که در این حوزه ها قوانینی که این مشکلات را برطرف کرده یا کاهش دهد، صورت نگرفته است و مردم می گویند سال به سال دریغ از پارسال.
*مجلس برای تقویت نقش نظارتی و تقنینی خود باید دست به چه اقداماتی بزند؟
نظارت جدی، مداوم و پیگیر و استفاده از حق سوال و در نهایت استیضاح. من معتقدم که نقش و وظیفه نظارتی مجلس از دیگر تکلیف آن که تصویب قوانین است، کمتر نیست. قوانین خوبی در برخی حوزه ها تصویب شده، ولی یا عملیاتی و اجرایی نشده و یا ناقص اجرا شده است که اگر دستگاه های نظارتی و به ویژه مجلس شورای اسلامی به وظیفه خود عمل می کردند، چنین نمی شد.
*نمایندگان چرا نباید اسیر تجمل گرایی شوند و برای پرهیز از این آسیب، چه اقداماتی ضرورت دارد؟
یکی از مهمترین آفاتی که در حال حاضر با آن مواجه هستیم فاصله سطح درآمد مدیران کشور با قاطبه مردم است که موجب کاهش اعتماد عمومی شده است. فردی که خود را نامزد انتخابات می شود، می بایست به این مهم توجه داشته باشد و دچار آفت تجمل گرایی نشود. متاسفانه تجمل گرایی برخی مدیران کشور از زمانی شروع شد که نگاه برخی متولیان امور آن بود که قشر پولدار و ثروتمند باید وجود داشته باشد تا اینها بتوانند به فقرا و تنگستان کمک کنند! این در حالی است که وظیفه دولت و حاکمیت آن است که برای اقشار متوسط و فرودست جامعه برنامه داشته باشد و زندگی و سرنوشت آنان را به ثروتمندان محول نکند.
*همکاری و همراهی میان مجلس و سایر قوا و دستگاه ها چه تاثیری می تواند بر پیشرفت کشور داشته باشد؟ به نظر شما مهمترین تجلی گاه این همراهی و همکاری چیست؟
اگر هماهنگی و همفکری و یکدلی بین قوا نباشد قطعاً امور کشور به سامان نمی رسد. هماهنگی به معنی این که تمام هدف آنها پیشرفت و توسعه کشور و آسایش و رفاه مردم باشد.
*مسوولیت پذیری در قبال مردم موضوعی است که نمایندگان باید همواره به آن توجه داشته باشند. اگر نمایندگان از این مهم غافل شوند، چه پیامدهای منفی ایجاد خواهد شد؟
مهمترین پیامد آن کاهش اعتماد عمومی نسبت به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است. اداره کنندگان کشور و نمایندگان مجلس باید در برابر عملکردشان و تناسب آن با معضلات کشور و خواسته های مردم پاسخگو باشند. نمی توان از مردم انتظار داشت که در انتخابات شرکت کنند و به نامزدهای مورد نظر این گروه یا آن گروه رای بدهند و پس از راهیابی منتخبین به مجلس، نماینده حرف خود را بزند و توجهی به خواسته های موکلان خود نداشته باشد.
*مردمی بودن یکی از خصیصه های مهم هر نماینده باید باشد. یک نماینده چگونه می تواند این خصیصه را تحقق بخشد بدون آنکه در ورطه عوام زدگی و طرح شعارهای غیر واقع بینانه اسیر شود؟
نماینده ای که نیازها و مطالبات واقعی مردم را بشناسد و برای تحقق آن مطالبات اقدام کند قطعاً نماینده مردمی خواهد بود. البته مهم اقدام عملی است، نه در حد شعار و شو های تبلیغاتی.
* طبق قانون اساسی یک نماینده در قبال همه مردم ایران مسوولیت دارد. برای تحقق این اصل مهم و جلوگیری از بخشی زدگی، باید چه مواردی مد نظر قرار گیرد؟
نگاه نماینده مجلس باید نگاه کلان و ملی باشد. رسیدگی به امور محلی از وظایف شوراهای اسلامی شهر و روستا است.
- سوالات استانی:
*استان تهران با کمبود سرانه های آموزشی، ورزشی، فضای سبز و… در اکثر مناطق خود به ویژه پردیس مواجه است، برای حل این معضل چه تدابیر عاجلی باید اندیشید؟
برخی از دستگاه ها در مناطق مختلف استان تهران زمین هایی با مساحت چندین هکتاری دارند که بلا استفاده است. این زمین ها را می توان با مصوبه مجلس یا هیات وزیران برای فضاهای آموزشی ورزشی و…کارسازی کرد. بهره مندی از ظرفیت های مردمی و تشویق آنان به احداث فضاهای آموزشی فرهنگی و ورزشی با توجه به نیات خیر خواهانه آنها راه دیگر تامین این فضاها است.
*آلودگی هوا و فرسودگی حمل و نقل عمومی یکی از رایج ترین معضلات استان تهران است، برای حل این دو مساله چه برنامه ای دارید؟
گسترش و توسعه و بهسازی خودروهای حمل ونقل عمومی، ملزم نمودن کارخانجات خودروسازی به استاندارد نمودن خودروها برای کاهش درصد بنزین همانند خودروهای کشورهای توسعه یافته، افزایش واگن های مترو و توسعه خطوط مترو، احداث خطوط جدید و روزمینی همانند خطوط تراموا در کشورهای اروپایی که از سطح خیابان ها هم خودروها استفاده می کنند و هم قطارهای برقی که در سطح خیابان ریل گذاری شده است.
*حاشیه نشینی و مهاجرت پذیری بالای تهران یکی از مسایلی است، که این استان و به خصوص شهر تهران را همواره با خود درگیر کرده است، این دو معضل چگونه مدیریت می شوند؟
حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ پدیده جدیدی نیست. در سایر کشورها حتی کشورهای پیشرفته هم این حاشیه نشینی وجود دارد. مهم این است که فضاهای آموزشی وبهداشتی و..برای این حاشیه ها در نظر گرفته شود.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "علیرضا ملکیان – خبرگزاری مولیکس | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "علیرضا ملکیان – خبرگزاری مولیکس | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.