قطعنامه، ناجی شیطان نیست – مولیکس
صدور قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد درخصوص آتش بس در نوار غزه، نقطه آشکارساز شکست مشترک واشنگتن و تل آویو در متن و فرامتن جنگ غزه محسوب می شود.
به گزارش مولیکس، جام جم در گزارشی با این عنوان قطعنامه پیشنهادی آمریکا که با هدف کاهش هزینه های شکست اسراییل تصویب شده را رمزگشایی کرده و نوشته است: بسیاری از تحلیلگران حوزه روابط بین الملل، اصرار آمریکا بر صدور قطعنامه آتش بس درغزه راتلاشی برای جلوگیری ازتشدیدهزینه های شکست رژیم اشغالگر صهیونیستی در این معادله قلمداد می کنند. طی هفته های اخیر، شاهد تشدید اختلافات و بحران ها در اردوگاه درونی شیاطین صهیونیست هستیم.
استعفای بنی گانتز ودو وزیردیگرازکابینه اضطراری(کابینه جنگ رژیم اشغالگرصهیونیستی)ازیک سو واختلافاتی که میان واشنگتن و تل آویو بر سر تاکتیک های ادامه جنگ رخ داده، بیش ازپیش مورد توجه افکارعمومی جهان قرارگرفته است.رژیم اشغالگر صهیونیستی اکنون بیش از هر زمان دیگری با نمادهای شکست و تباهی خود مواجه شده است. این رژیم در جدیدترین موضعگیری خود مدعی شده که به عملیات نظامی خود در نوار غزه ادامه خواهد داد و در مذاکرات «بی معنی و عبث» با حماس شرکت نخواهد کرد. اعلامیه اسراییل مبنی بر تعهد به ادامه عملیات نظامی در نوار غزه بلافاصله پس از آن صادر شد که شورای امنیت سازمان ملل متحد با طرح پیشنهادی آمریکا برای برقراری آتش بس میان اسراییل و حماس و پایان دادن به هشت ماه درگیری در نوار غزه موافقت کرد. ریوت شاپیر بن نفتالی، نماینده رژیم اشغالگر صهیونیستی در سازمان ملل، در نشست شورای امنیت نتوانست نگرانی و خشم خود را درخصوص تعدد و تکثر نمادهای شکست تل آویو کتمان کند.
ماجرای یک قطعنامه
14عضو از 15عضو شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه به پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا رای مثبت دادند و فقط روسیه بود که به آن رای ممتنع داد. این اولین باری است که این شورا چنین طرحی را برای پایان دادن به جنگ تصویب می کند. جو بایدن در تاریخ جمعه 31 می (11 خرداد) یک طرح آتش بس سه مرحله ای را ارایه کرد و پیش نویس قطعنامه ای که در شورای امنیت به رای گذاشته شد، در حقیقت مولیکس تاییدی بر این طرح سه مرحله ای آتش بس بود. این در حالی است که آمریکا طی ماه های گذشته، هرگونه طرح و قطعنامه ای را درخصوص آتش بس دایمی یا موقت در نوار غزه وتو کرده بود اما مقاومت همه جانبه حماس و جهاد اسلامی وساکنان غزه ازیک سو و تشدید فشارهای عمومی ملت های جهان علیه جنایات ددمنشانه ووحشیانه رژیم کودک کش صهیونیستی از سوی دیگر، جایی برای استمرار مانور مشترک آمریکا و رژیم صهیونیستی باقی نگذاشت و فراتر از آن، به بروز اختلافاتی جدی در میان شیاطین منجر شد.
تناقضاتی که قابل تامل است
حماس ازپذیرش این قطعنامه استقبال کرد و در بیانیه ای اعلام کرد که آماده تعامل برای اجرای اقداماتی مانند خروج نیروهای اسراییلی از غزه، تبادل اسرا، بازگشت ساکنان به خانه های خود و رد هرگونه تغییر یا کاهش جمعیتی در غزه است. به عبارت دیگر، حماس تاکید کرده است که در ازای آتش بس دایمی،تضمین شده وخروج اشغالگران ازنوارغزه،آزادی همه اسرای صهیونیست را صورت خواهد داد. این قطعنامه می گوید که رژیم اشغالگر صهیونیستی این طرح را پذیرفته و مقامات آمریکایی نیز بارها تاکید کرده اند که اسراییل با این پیشنهاد موافقت کرده است، هر چند که اظهارنظرهای عمومی نتانیاهو، خلاف آن را نشان می دهد. این مساله از یک سو نشان دهنده وجود اختلافات اساسی میان سیاستمداران صهیونیست با یکدیگر و از سوی دیگر، تشدید شکاف ها میان تل آویو و واشنگتن به سبب شکست مشترک این دو در جنگ غزه است.
تضمین آمریکایی اعتبار ندارد
لیندا توماس ــ گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد که این کشور تضمین می کند اسراییل به تعهدات خود عمل خواهد کرد، کمااین که مصر و قطر نیز همین تضمین را درمورد حماس می دهند. با این حال مقامات حماس بارها تاکید کرده اند که آزادی اسرا صرفا به زمانی موکول می شود که پیش شرط های مدنظر حماس ازجمله ترک غزه توسط اشغالگران و بازگشایی رفح اتفاق بیفتد. حماس بارها تاکید کرده است که هرگز بر سر یک توافق نامه موقت و شکننده، وارد مذاکره با بازیگران واسطه گر نخواهد شد. به گفته توماس ــ گرینفیلد، این توافق به سه مرحله تقسیم می شود که شامل آتش بس اولیه، آزادی گروگان های اسراییلی و تبادل اسرای فلسطینی و درنهایت پایان دایمی خصومت ها و خروج کامل نیروهای اسراییلی از غزه، توزیع موثر کمک ها و بازسازی چند ساله در نوار غزه است. این توافق هرگونه تغییر جغرافیایی در غزه را رد می کند. ریاض منصور، نماینده فلسطینی در سازمان ملل نیز گفت که تشکیلات خودگردان فلسطینی ــ که امور اداره کرانه باختری اشغالی را بر عهده دارد ــ از این توافق به عنوان گامی در جهت درست استقبال می کند اما گفت که اجرای این اقدامات به عهده اسراییل است. با گذشت هشت ماه از آغاز جنگ در نوار غزه، رژیم اشغالگر صهیونیستی به اهداف اعلام شده خودنرسیده و اکثررهبران ارشدحماس آزادهستند. این درحالی است که مقامات نظامی اسراییل اوایل این هفته تخمین زدند که هنوز حدود 120گروگان در اسارت به سر می برند و گمان می رود حدود 70 نفر از آنها هنوز زنده هستند.
پایان خبر مولیکس
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "قطعنامه، ناجی شیطان نیست – مولیکس" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "قطعنامه، ناجی شیطان نیست – مولیکس"، کلیک کنید.