تفاوت اسانس مایع طبیعی و اسانس مایع مصنوعی و نکات مهم در انتخاب

یکی از دغدغه های بزرگ افرادی که در آشپزی عطرسازی یا تولید محصولات آرایشی بهداشتی فعالیت دارند انتخاب بین اسانس های مایع طبیعی و مصنوعی است. اگر شما هم مثل من بارها توی فروشگاه ها سردرگم بین این دو نوع اسانس شده اید و نمی دانستید کدام بهتر است این مقاله برای شماست. می خواهم از تجربه های خودم و البته تحقیقاتم درباره اسانس مایع و انواع دیگه اسانس با شما حرف بزنم.

تفاوت اسانس مایع طبیعی و اسانس مایع مصنوعی و نکات مهم در انتخاب

اسانس طبیعی چیه؟

خب اول از همه بیایید ببینیم اسانس طبیعی دقیقا چیه. اسانس طبیعی همون عطر و طعم خالصی هست که از گیاهان میوه ها یا گل ها استخراج میشه. برای تهیه این نوع اسانس گیاهان رو یا تقطیر می کنن یا با روش های دیگه مثل عصاره گیری از روغن های طبیعی استخراج می کنن. این نوع اسانس به خاطر منشأ طبیعی اش بو و مزه ای نزدیک به ماده اصلی داره و به اصطلاح خیلی خالصه.

تجربه شخصی با اسانس طبیعی :

یه بار یادمه برای درست کردن کیک لیمویی دنبال یه اسانس خوب بودم. اولین بار از یه فروشنده تو بازار اسانس لیموی طبیعی خریدم و انصافا طعم و عطر کیک خیلی نزدیک به لیموی تازه بود. البته قیمتش بالا بود اما کیفیتش واقعاً جواب داد.

اسانس مصنوعی چیه؟

اسانس های مصنوعی برخلاف طبیعی ها از مواد شیمیایی در آزمایشگاه ساخته میشن. این مواد معمولاً تلاش می کنن عطر و طعم ماده اصلی رو تقلید کنن اما خب همیشه اینطور نیست که کاملاً مشابه باشن. اسانس های مصنوعی معمولاً پایدارتر و ارزان تر از اسانس های طبیعی هستن و در صنایع غذایی و عطرسازی کاربرد زیادی دارن. و البته نوع سنتتیک ، هم اسانس مایع داره  هم پودری.

تجربه ای با اسانس مصنوعی :

یه بار از یه فروشگاه محلی اسانس توت فرنگی مصنوعی گرفتم و توی شیرینی استفاده کردم. راستش اون کیفیتی که انتظار داشتم رو نداشت. بوی توت فرنگی مصنوعی خیلی قوی بود و به اصطلاح “زننده” شده بود یعنی بوی طبیعی توت فرنگی رو نداشت و مزه مصنوعیش حس می شد.

مقایسه : اسانس طبیعی یا مصنوعی؟ کدوم بهتره؟

حالا که با تعریف هر کدوم آشنا شدیم وقتشه که ببینیم فرقشون چیه و کدوم بهتره. برای راحت تر شدن کار یه جدول آماده کردم :

ویژگی

اسانس طبیعی

اسانس مصنوعی

منشأ

گیاهی و طبیعی

شیمیایی و مصنوعی

قیمت

بالاتر

پایین تر

کیفیت عطر و طعم

نزدیک به ماده اصلی

گاهی شبیه گاهی نه

ماندگاری

کمتر

بیشتر

پایداری

کمتر

بیشتر

تفاوت اسانس مایع طبیعی و اسانس مایع مصنوعی و نکات مهم در انتخاب

نکات مهم در انتخاب اسانس

۱. هدف استفاده تان چیه؟
اگر برای تولید محصولات طبیعی مثل کرم های دست ساز یا روغن های ماساژ استفاده می کنید اسانس طبیعی بهترین انتخابه. ولی اگر به دنبال اسانسی برای شیرینی پزی هستید و بودجه تان محدود است اسانس مصنوعی هم جواب می دهد.

۲. حساسیت ها را در نظر بگیرید :
برخی افراد به اسانس های مصنوعی حساسیت دارند به خصوص اگر از اسانس در کرم ها یا محصولات بهداشتی استفاده می کنید. بنابراین بهتر است برای پوست از اسانس های طبیعی استفاده کنید.

۳. قیمت مهم است اما همه چیز نیست :
وقتی با بودجه کم خرید می کنید وسوسه می شوید اسانس مصنوعی بخرید. اما یادتان باشد که بعضی وقت ها ارزش دارد کمی بیشتر هزینه کنید تا کیفیت بهتری بگیرید. مثلاً در آشپزی کیفیت اسانس خیلی روی طعم نهایی تأثیر می گذارد.

  1. ماندگاری :
    اسانس های مصنوعی به خاطر ساختار شیمیایی شان معمولاً ماندگاری بیشتری دارند. اگر قصد دارید محصولی درست کنید که باید برای مدت طولانی استفاده بشود (مثل شمع های عطری) اسانس مصنوعی ممکنه بهتر باشه.

پرسش و پاسخ

سؤال ۱ : آیا اسانس های مصنوعی برای پوست ضرر دارند؟ اسانس های مصنوعی ممکن است برای برخی افراد حساسیت زا باشند به خصوص اگر پوست حساسی دارید بهتر است از اسانس های طبیعی استفاده کنید یا ابتدا تست حساسیت انجام دهید.

سؤال ۲ : کدام نوع اسانس برای شیرینی پزی بهتر است؟ برای شیرینی پزی اگر به دنبال عطر و طعم طبیعی و اصیل هستید اسانس طبیعی بهتر است. اما اگر بودجه شما محدود است و برای مصرف خانگی می خواهید اسانس مصنوعی هم کارتان را راه می اندازد.

سؤال ۳ : چگونه بفهمم اسانس طبیعی است یا مصنوعی؟ راه تشخیص اسانس طبیعی از مصنوعی ممکن است سخت باشد. بهترین راه اعتماد به برندهای معتبر است. معمولاً اسانس های طبیعی روی بسته بندی خود این موضوع را ذکر می کنند.

جمع بندی

توی بازار هم اسانس های طبیعی و هم مصنوعی پیدا می شه و هر کدومشون مزایا و معایب خودشون رو دارن. اگه دنبال کیفیت و بوی طبیعی هستید و هزینه براتون مهم نیست اسانس طبیعی همیشه انتخاب بهتریه. اما اگه هدفتون صرفه جویی توی هزینه است و پایداری اسانس هم مهمه اسانس مصنوعی گزینه خوبی می تونه باشه. یادتون نره که تجربه خودتون رو از استفاده از هر دو نوع با ما به اشتراک بذارید!

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تفاوت اسانس مایع طبیعی و اسانس مایع مصنوعی و نکات مهم در انتخاب" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی, کسب و کار ایرانی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تفاوت اسانس مایع طبیعی و اسانس مایع مصنوعی و نکات مهم در انتخاب"، کلیک کنید.

‫21 دیدگاه ها

  1. راستش من چند بار از اسانس های مصنوعی استفاده کردم اما بوی طبیعی اون ها اصلاً برام رضایت بخش نبود. به نظرم برای کارهای حرفه ای هزینه بیشتر برای اسانس طبیعی ارزشش رو داره.

  2. من توی محصولات آرایشی دست ساز از اسانس های مصنوعی استفاده کردم و متاسفانه مشتری هام حساسیت نشون دادن. کاش زودتر این مطلب رو می دیدم و از طبیعی ها استفاده می کردم.

  3. توی استفاده برای شیرینی پزی اسانس مصنوعی کاملاً کیفیت رو خراب کرد! بوی خیلی شدیدی داشت که حس تازگی رو از شیرینی می برد. فکر می کنم باید برم سراغ طبیعی ها!

  4. من توی شمع سازی از اسانس های مصنوعی استفاده می کنم چون دوام بیشتری داره. ولی اگه می خواستم شمع های آروماتراپی درست کنم قطعاً طبیعی رو انتخاب می کردم.

  5. من توی شمع سازی از اسانس های مصنوعی استفاده می کنم چون دوام بیشتری داره. ولی اگه می خواستم شمع های آروماتراپی درست کنم قطعاً طبیعی رو انتخاب می کردم.

  6. تا حالا به این فکر نکرده بودم که اسانس های مصنوعی ممکنه حساسیت زا باشن. بعد از خوندن این مقاله حتماً از طبیعی ها توی کرم های دست سازم استفاده می کنم.

  7. من قیمت برایم خیلی مهمه اما بعد از استفاده از اسانس طبیعی توی دسرها اصلاً حاضر نیستم برگردم به مصنوعی! طعم ها واقعاً فرق دارن.

  8. نکته ای که گفتید در مورد ماندگاری بیشتر اسانس های مصنوعی خیلی به کارم اومد. توی شمع سازی باید از اسانسی استفاده کنم که ماندگاری بالا داشته باشه طبیعی ها جواب نمی دن.

  9. سوال : آیا اسانس های مصنوعی برای پوست حساس هم مناسبه؟ می خوام توی ساخت صابون های دست ساز ازشون استفاده کنم اما می ترسم مشکلات پوستی ایجاد کنه.

  10. تجربه من اینه که اسانس های طبیعی توی عطرسازی دست ساز موندگاری خیلی کمتری دارن و زود بوشون می پره. خیلی حیف شد چون قیمتشم بالاست.

  11. من همیشه برای استفاده توی کیک ها از اسانس های مصنوعی استفاده می کردم ولی فکر نمی کردم اینقدر تفاوت داشته باشه. حتماً یه بار طبیعی رو امتحان می کنم.

  12. متاسفانه من یه بار از اسانس مصنوعی توی لوسیون دست ساز استفاده کردم مشتری هام پوستشون جوش زد! این مطلب چشمم رو باز کرد که از طبیعی ها استفاده کنم.

  13. حس می کنم قیمت اسانس طبیعی واقعاً زیاده! یعنی واقعا ارزش داره این هزینه رو کنیم؟ کسی تجربه استفاده طولانی مدت داره؟

  14. چرا اسانس های مصنوعی بوی تند و غلیظی دارن؟ من با اینکه کم استفاده کردم هنوزم عطر مصنوعیش توی کیک باقی مونده و خیلی زننده شده!

  15. وقتی توی پخت نون از اسانس طبیعی لیمو استفاده کردم طعمش عالی بود. اما چطور می تونم تشخیص بدم اسانسی که می خرم واقعاً طبیعیه؟ به نظر میاد خیلی تقلبی تو بازار باشه.

  16. به نظرم درسته که اسانس های مصنوعی ارزون تر هستن اما بوی غیرطبیعی شون واقعاً توی مزه ها تاثیر می ذاره. برای کیک ها حتماً از طبیعی استفاده کنید.

  17. آیا اسانس های طبیعی هم ممکنه حساسیت ایجاد کنن؟ من شنیدم بعضی از روغن های طبیعی هم ممکنه پوست رو تحریک کنه. کسی تجربه ای توی این زمینه داره؟

  18. به عنوان کسی که توی کار تولید عطر دست سازه تجربه ام با اسانس مصنوعی اینه که بوهاشون خیلی قوی تر هستن ولی اون لطافت طبیعی رو ندارن. مشتری هام هم ترجیح می دن عطرهای طبیعی رو انتخاب کنن.

  19. از وقتی از اسانس های مصنوعی استفاده کردم احساس می کنم محصولاتم مشتری پسند نیستن. به نظرم بهتره برگردم به طبیعی ولی خیلی گرونه!

  20. آیا توی محصولات خوراکی باید حتما از اسانس های طبیعی استفاده کنیم؟ مثلا توی بستنی سازی هم فرقش رو احساس می کنید؟

  21. کسی دیگه هم تجربه داره که اسانس های مصنوعی توی طولانی مدت بوی شون تغییر کنه؟ من احساس می کنم بعد از چند ماه بوی متفاوتی ازشون بلند می شه.