چگونه رادیاتور پکیج را هواگیری کنیم؟
یکی از مهمترین کارهایی که باید با شروع فصل سرما انجام دهید هواگیری شوفاژ می باشد. با استفاده از این روش هوای جمع شده درون لوله ها تخلیه خواهد شد و عمل گرمایش به درستی انجام می شود.
اگر در دوره تعمیرات پکیج فنی حرفه ای شرکت کرده باشید خوب می دانید که زمانی که پکیج را نصب و راه اندازی می کنید حتما باید هواگیری آن را هم انجام دهید تا سیستم گرمایشی بتواند به درستی عمل کند.
درست کار نکردن رادیاتورها مثل کامل گرم نشدن آن یا نیمی از رادیاتور گرم باشد و نیم دیگر سرد، مواردی هستند که نشان می دهد رادیاتور نیاز به هواگیری دارد.
· نشانه هایی که نیاز به هواگیری رادیاتور می باشد
هواگیری رادیاتور جزء سرویس کردن پکیج است که باعث می شود تا راندمان کلی دستگاه و ایمنی آن تضمین شود. به جزء سرویس هایی که در هر دوره برای پکیج و رادیاتور انجام می شود هر زمان که یکی از مورد های زیر برای سیستم به وجود آمد باید آن را هواگیری کرد:
1) گرم نشدن درست آب و یا مدام سرد و گرم شدن آن
2) ممکن است قسمتی از رادیاتور ها و یا کل آن سرد باشد.
3) دستگاه فشار bar دچار افت شود.
4) صدای زیاد پکیج و یا رادیاتورها
· علت هوا گرفتن رادیاتورها
این امکان وجود دارد که هوا از یک جایی وارد سیستم گرمایشی شود و شما اطلاعی در این باره نداشته باشید. به عنوان مثال وجود سوراخ هایی در مسیر لوله ها، در این شرایط باید منبع را پیدا کنید و آن را تعمیر نمایید. ممکن است که آلومینیوم سیستم دچار خوردگی شده باشد و باعث تولید گاز هیدروژن شود. برای حل این مشکل باید سیستم را شست و شو دهید. قطعات غیر آلومینیومی مانند آهن هم ممکن است دچار خوردگی شود و گاز تولید کند. این اتفاق بیشتر در رادیاتورهای خیلی قدیمی که مدت طولانی مورد استفاده قرار گرفته اند به وجود می آید.
آموزش هواگیری رادیاتورهای پکیج
برای هواگیری رادیاتورها مراحل زیر را طی نمایید:
· مرحله اول از آموزش هواگیری پکیج و رادیاتور
زمانی که هوای سرد در رادیاتور یا پکیج محبوس شده باشد نیاز به هواگیری دارد. در این حالت با روشن شدن پکیج ممکن است رادیاتور و یا قسمتی از آن سرد باشد البته این سردی شوفاژ ممکن است علت های دیگری هم داشته باشد. در نتیجه ابتدا مواردی که در ادامه مطلب گفته می شود را مورد بررسی قرار دهید در صورتی که پکیج این مشکلات را نداشت می توانید عمل هوا گیری را به راحتی انجام دهید.
1) زمانی که تعداد زیادی از رادیاتورهای ساختمان سرد باشند، این امکان وجود دارد که مشکل از سیستم گرمایشی باشد. به عنوان مثال احتمال شکستگی لوله ها وجود دارد و یا ممکن است قسمتی از سیستم گرمایشی دچار رسوب و یا لجن شده باشد.
2) گاهی ممکن است که در زیر شوفاژ آب جمع شده باشد که در این صورت دچار نشتی شده است. در این شرایط برای حل کردن مشکل رادیاتور ابتدا باید سیستم گرمایشی را خاموش کرد و در مرحله بعد اتصالات ورودی به رادیاتور باید محکم بسته شود. در صورتی که نشتی قطع نشد احتمال دارد که اتصالات دچار پوسیدگی شده باشند که باید آنها را تعویض کرد.
۳) اگر تنها رادیاتورهایی که در طبقات پایین هستند گرم شوند و رادیاتورهای طبقات بالا سرد باشند دلیل آن کمبود فشار در سیستم گرمایشی می باشد که در این حالت آب گرم مورد نیاز هم به طبقات بالا نخواهد رسید.
· مرحله ی بعد برای هواگیری رادیاتور به یک پیچ مخصوص هواگیری نیاز دارید
برای انجام هواگیری رادیاتور به یک وسیله برای باز کردن شیر خروجی رادیاتور نیاز دارید. یک عدد شیر خروجی در قسمت بالای رادیاتور وجود دارد، بر روی این شیر یک قسمت مربعی شکل وجود دارد. برای تنظیم کردن شیر خروجی از این قسمت مربعی شکل استفاده می شود. برای هواگیری رادیاتورها پیچ های مخصوص و ارزان قیمتی وجود دارد و معمولا در تمامی ابزار فروش ها نیز یافت می شود. می توانید از آچار فرانسه به جای این نوع پیچ ها استفاده کنید.
· مرحله بعدی برای هواگیری خاموش کردن سیستم گرمایشی می باشد
زمانی که سیستم گرمایشی روشن می باشد باعث می شود تا هوای بیشتری وارد رادیاتور شود. پس اولین کاری که انجام می دهید خاموش کردن سیستم گرمایشی مرکزی می باشد، باید صبر کنید تا همه قسمت های رادیاتور سرد شود.
· مرحله بعد باز کردن شیر خروجی رادیاتور می باشد
باید شیر های ورودی و خروجی را باز نگه دارید، بر روی قسمت مربعی شکل پیچ مخصوص را بچسبانید. بر خلاف جهت عقربه های ساعت پیچ را بچرخانید تا شیر رادیاتور باز شود، با این کار هوای سرد خارج می شود و آب گرم جای آن را می گیرد.
· مرحله بعد جلوگیری از ریزش آب به محیط اطراف
زمان هواگیری رادیاتور معمولا مقدار خیلی کمی آب از شیر خروجی چکه می کند. در این شرایط می توانید از یک دستمال و یا حوله آشپزخانه برای جلوگیری از خیس شدن محیط استفاده کنید.
· مرحله بعد ادامه دادن مراحل قبلی می باشد
زمانی که جریان آب خروجی با شیر خروجی به یک حالت ثابت و پایدار رسید و با هوا مخلوط نبود، در این شرایط باید با استفاده از پیچ مخصوص و در جهت عقربه های ساعت شیر خروجی را محکم کرد.
· مرحله بعد شامل هواگیری رادیاتورهای کل ساختمان
باید هواگیری تمام رادیاتور های ساختمان با اطمینان کامل از خارج شدن هوای اضافی انجام شود. از طریق حوله خشک کن حمام هواگیری باقی لوله ها انجام می گیرد؛ باید هواگیری لوله ها را به صورت دوره ای انجام دهید تا سیستم گرمایی دچار مشکل نشود.
· مرحله بعدی شامل تنظیم نمودن سطح فشار پکیج یا موتورخانه داخلی:
فشار در سیستم گرمایشی با انجام دادن هواگیری رادیاتور کاهش پیدا می کند. اگر فشار بیش از حد معینی کاهش پیدا کند باعث خواهد شد تا گرما به همه قسمت های رادیاتور نرسد؛ برای تقویت کردن فشار باید دیگ جوشانده از آب پر شود.
سخن آخر
سعی کردیم در این مقاله نحوه هواگیری رادیاتور و نکات مهم آن را برای شما شرح دهیم. همانطور که گفته شد باید به صورت دوره ای هواگیری رادیاتورها انجام شود. هواگیری کردن رادیاتورها کار بسیار سختی نمی باشد و خودتان می توانید انجام دهید. در صورتی که بخواهید این این کار بهتر انجام شود می توانید از متخصص در این زمینه کمک بگیرید.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "چگونه رادیاتور پکیج را هواگیری کنیم؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "چگونه رادیاتور پکیج را هواگیری کنیم؟"، کلیک کنید.