سامانه هوشمند اطلاعات مکانی و توصیفی اراضی کشاورزی در فارس راه اندازی شد

سامانه هوشمند اطلاعات مکانی و توصیفی اراضی کشاورزی در فارس راه اندازی شد

مولیکس/فارس معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه خوشبختانه پایه و اساس هوشمندسازی از استان فارس شروع شده است گفت: امروز اولین سامانه هوشمند مجهز به اطلاعات مکانی و توصیفی از کل اراضی در بخش های مختلف زراعت باغبانی دام و طیور در مجموعه جهادکشاورزی استان فارس راه اندازی شد.

شاهپور علائی مقدم امروز ۲۷ فروردین در آیین افتتاح مرکز پایش و مدیریت هوشمند کشاورزی استان فارس با بیان اینکه مبنای برنامه ریزی در دنیا و در کشور ما آمار دقیق علمی و مبتنی بر واقعیت است تصریح کرد: یکی از مشکلات در بخش کشاورزی نداشتن آمار دقیقی از سطح زیرکشت و مراکز تولیدی است و آمارهای متفاوت باعث شده که انحرافاتی در میزان تولید و بحث صادرات و واردات داشته باشیم.

وی افزود: براساس سیاست گذاری و تاکیدات وزیر محترم جهاد کشاورزی قرار شده بحث هوشمندسازی و سنجش از راه دور در بخش کشاورزی ایران راه اندازی شود.

علائی مقدم با بیان اینکه هوشمندسازی می تواند به عدم اتلاف منابع کمک کند افزود: با هوشمندسازی نیازهای داخلی کشور تامین می شود و هم برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت در زمینه صادرات و تامین و فراهمی غذا اتفاق بیفتد.

معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه یکی از الزامات اجرای الگوی کشت در استان ها راه اندازی سامانه های هوشمند آنلاین و به روز است گفت: اگر  بتوانیم آمار دقیقی داشته باشیم می توانیم ابلاغ سطح زیر کشت و برنامه ریزی درست در تولید محصولات پروتئینی در هر استان براساس ظرفیت ها و قابلیت های موجود داشته باشیم تا نهاده ها و منابع اتلاف نشود.

علائی مقدم با بیان اینکه مهم ترین موضوع روز کشور بهره وری از منابع آب است اظهار کرد: راندمان آبیاری در کشور ما در حال حاضر تقریبا ۴۰ درصد است و باعث می شود که اتلاف ما آب زیاد باشد.

معاون وزیر جهادکشاورزی گفت: اگر سامانه های هوشمند را در مزارع و اراضی کشاورزی داشته باشیم قطعا به جای آبیاری زمین گیاه را آبیاری می کنیم و این امر نیاز به حمایت دولت و تخصیص تسهیلات و بودجه دارد تا بتوانیم سیستم های هوشمند کشاورزی و سیستم های آبیاری تحت فشار را ارتقا دهیم.

استاندار فارس هم در این مراسم گفت: بخش کشاورزی ترکیبی از وسایل و ابزار نرم افزاری و سخت افزاری که ارتباط هدفمند این دو می تواند در ارتقای شرایط کشاورزی اقتصادی کردن کشاورزی مدیریت زمین بالا بردن بهره وری الگوی کشت و بخش های مربوط به آفت زدایی موثر باشد.

حسینعلی امیری با بیان اینکه اطلاعات جای گذاری شده روی نقشه ها در مرکز پایش و مدیریت هوشمند کشاورزی کار بسیار ارزشمندی است و ارتقا و به روزرسانی این اطلاعات لازم است تصریح کرد: استفاده بهینه از این موضوع  عمدتا در بخش مدیریت است اما وقتی خود کشاورزان هم بتوانند از این سیستم ها استفاده کنند این طرح ها تکمیل می شود.

وی با بیان اینکه همین مقدار نیز در ارتقای وضعیت کشاورزی و جلوگیری از هدررفت سرمایه ها در این بخش موثراست اظهار کرد: آموزش کشاورزان تلاش برای یادگیری و استفاده از این نوع سامانه ها باید مورد توجه قرار گیرد.

استاندار فارس اضافه کرد: با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از اقتصاد استان فارس مبتنی بر کشاورزی است امیدواریم بتوانیم بخش کشاورزی را با سرعت بیشتری به اتوماسیون کشاورزی نزدیک کنیم.

نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به اینکه کشاورزی در دنیا چهار مرحله را سپری کرده است گفت: مرحله اول کشاورزی قدیمی است که شاید در کشور ما این دوره به ۷۰ تا ۸۰ سال پیش بر می گردد دوره بعد مربوط به به کارگیری ماهواره و نقشه های ماهواره ای است و از ماهواره برای دانش کشاورزی بالا رفتن بهره وری در امر کشاورزی و مدیریت زمین استفاده شد.

امیری با بیان اینکه دوره سوم هوشمندسازی و دوره چهارم مرحله اتوماسیون کشاورزی است افزود: در مرحله اتوماسیون مدرن ترین بخش مربوط به تحولات کشاورزی است که بدون این که اسباب و وسایل با زمین ارتباط پیدا کنند از همین الگوریتم ها استفاده می شود.

استاندار فارس اضافه کرد: از رهگذر اتوماسیون کشاورزی در کشورهایی که خاک مناسب اقلیم متنوع و عرصه کشاورزی به اندازه کشور ما ندارند اما اقتصاد مبتنی بر کشاورزی را به وجود آورده اند و بخش قابل توجهی از اقتصادشان را در بر می گیرد.

نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به قدمت دیرینه کشاورزی در استان فارس اظهار کرد: به خاطر شرایط خشکسالی استفاده غیر علمی از منابع آب زیرزمینی کشاورزی ما آسیب دیده اما باید بتوانیم بدون اینکه سطح را گسترش دهیم بهره وری را بالا ببریم کشاورزی و دامداری را اقتصادی کنیم بین نرم افزار بخش کشاورزی با سخت افزار این بخش که امروز لازم و ملزوم همدیگر هستند یک ارتباط منطقی هوشمندانه برقرار کنیم و آن هم امکان پذیر نیست مگر اینکه از فناوری های نو دانش جدید تکنولوژی و هوش مصنوعی استفاده کنیم.

امیری با تأکید بر نادرست بودن تغییر کاربری اراضی کشاورزی و زراعی زمین های کشاورزی را تأمین کننده بخشی از معیشت و امنیت غذایی مردم عنوان کرد و گفت: تغییر کاربری غیر اصولی اراضی کشاورزی و توسعه بی رویه اراضی شهری باعث از میان رفتن کشاورزی و به خطر افتادن معیشت مردم می شود.

پایان خبر مولیکس

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سامانه هوشمند اطلاعات مکانی و توصیفی اراضی کشاورزی در فارس راه اندازی شد" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سامانه هوشمند اطلاعات مکانی و توصیفی اراضی کشاورزی در فارس راه اندازی شد"، کلیک کنید.